Sweet Tilly och jag sommaren -15

Adine Berglund heter jag som står bakom Blanksvedjans Hovslageri. Är ursprungligen från Örnsköldsvik men är sedan 2010 bosatt i Härnösand. Där bor jag på en gård med gubben Tobias och våran dotter Kendra. På gården finns även två ponnysar, en arbetshäst, två jakthundar och två katter.

Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv. Har sedan barnsben haft ett ihärdigt intresse för hästar och allt runtomkring dem. När jag var 14 år började jag intressera mig mer och mer för hovslagaryrket. Min dåvarande hovslagare lärde mig grunderna i verkning, såpass att jag kunde hålla efter på min egen ponny.

Hösten 2013 påbörjade jag utbildningen och resan mot att bli hovslagare på riktigt! Och vid utbildningens slut stod jag där med godkänd examen, redo att påbörja en ny era. 
Har sedan dess fått möjligeheten att träffa massvis med härliga två och fyrbenta! Trivs oerhört bra med detta yrke och hungern att lära mig mer tar aldrig slut. Siktet är att vidareutbilda mig och nå ett godkännande av jordbruksverket.